Hur hittar jag drömjobbet?

Att vara jobbsökare är väldigt krävande och att svara på utlysta jobb räcker inte alltid. Man måste söka aktivt, skriva bra skräddarsydda ansökningar och vara beslutsam.

Gör dig sökbar

Skaffa dig en bra överblick över arbetsmarknaden genom att registrera dig på olika databaser för jobbsökare och olika jobbövervakningssajter om det går. Dessutom är det väldigt många arbetsgivare idag som föredrar att anställa någon de känner, antingen via bekanta eller via ett annat nätverk. Därför är det viktigt att du utökar ditt nätverk och sprider att du söker jobb och vad det är du är ute efter. Gör dig sökbar.

Var aktiv

Förvänta dig inte att jobben kommer till dig, var aktiv och ta gärna kontakt med företag du anser kunna vara din nästa arbetsgivare. Om du tänker skicka en öppen ansökan, så ring alltid i förväg och fråga vem du ska skicka den till. Presentera dig tydligt och var ödmjuk.

Ta kontakt med oss

I Rett Bemanning ser vi det som en stor fördel att känna våra jobbsökare, både de som söker fast anställning och vikariat. Ta därför kontakt med oss om du är jobbsökare. Vem vet, ditt drömjobb finns kanske precis runt hörnet?

Fler jobbsökartips

Cv-tips

Intervjutips